Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-02@14:34:49 GMT

زبان ترکی در مدارس استان اردبیل تدریس خواهد شد

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۲۳۵۲

زبان ترکی در مدارس استان اردبیل تدریس خواهد شد

به گزارش صدای ایران، احمد ناصری در جلسه شورای اسلامی استان اردبیل که با حضور اعضا در فرمانداری اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: آموزش و پرورش یک نهاد عمومی است که بدون تکیه بر مردم به ویژه اولیای دانش‌آموزان و در یک فضای تعاملی نمی‌توان حرکت مثبت و سازنده‌ای را انجام داده و کار آموزشی و تربیتی را به سرانجام رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی هدف از جلب مشارکت عمومی را تنها نیت مالی نداست و خاطرنشان کرد: ما انتظار داریم از افکار، اندیشه‌ها و ایده‌های اولیای دانش‌آموزان در بحث مشارکت خانه و مدرسه استفاده کنیم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل در مورد آموزش زبان ترکی براساس اصل قانون اساسی گفت: ما علاقمند به این امر هستیم تا اصل قانون اساسی اجرا و مطالبه به حق مردم استان برآورده شود، اما در این زمینه برخی موانع وجود دارد به طوری که تاکنون محتوای درسی برای زبان ترکی تدوین نشده که پژوهشکده آموزش و پرورش مستقر در استان آذربایجان شرقی قرار است در این زمینه به تهیه و تدوین محتوا اقدام کند.
ناصری افزود: در استان همجوار با صلاحدید شورای آموزش و پرورش در سه مدرسه دو ساعت برنامه آموزش زبان ترکی گنجانده شده که ما نیز در استان اردبیل سعی داریم این برنامه آموزشی را به شکل آزمایشی اجرا کنیم.
وی در مورد فضای آموزشی و برخی محدودیت‌ها در این زمینه بیان کرد: ما در استان اردبیل 2 هزار و 200 باب ساختمان داریم و بیش از 3 هزار و 394 واحد آموزشی فعالیت می‌کند که 30 درصد ساختمان‌های ما دارای کاربری‌های دوگانه است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل تصریح کرد: در حالی که 35 درصد مدارس کشور فرسوده است و در برنامه ششم توسعه 3 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای تخریب و بازسازی آنها اعتبار پیش‌بینی شده در استان اردبیل این میانگین 30 درصد است که سعی بر بهسازی و نوسازی آنهاست.
ناصری سرانه فضای آموزشی را به ازای هر دانش‌آموز در استان اردبیل 5.76 مترمربع اعلام کرد و گفت: ما از این حیث رتبه 11 کشور را داریم.
وی در مورد استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس بیان کرد: در استان اردبیل 70 درصد مدارس به این سیستم مجهز شدند و از محل عوارض گاز مصرفی برای گازرسانی به مدارس و استانداردسازی سیستم گرمایشی منابع اعتباری خوبی در نظر گرفته شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به مباحث مطرح شده در مورد خانه معلم سرعین و موقوفه بودن این فضای آموزشی اظهار کرد: به هیچ وجه امام جمعه این شهرستان صحبتی در مورد غیرشرعی بودن فضا به میان نیاورده و هرکس مدعی وقفی بودن این مدرسه است بهتر است سند ارائه کند.
ناصری خاطرنشان کرد: مباحث مطرح شده در مورد این مجموعه آموزشی و تبدیل آن به خانه معلم بیشتر موضوعات غیرواقعی است که از سوی عده‌ای مطرح شده و ما قطعا تلاش می‌کنیم تا برخی ذهنیت‌های غلط و نادرست را در این زمینه اصلاح و واقعیت‌ها را بیان کنیم.
وی به 17 عنوان درآمد اختصاصی آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: به هیچ وجه عوارض شهرداری‌ها به صورت متمرکز هزینه نمی‌شود بلکه به تناسب درآمد آموزش و پرورش هر شهر، این منابع صرف تعمیر، تجهیز و بهسازی می‌شود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل ادامه داد: در سال‌‌های اولیه حضور بنده 5 درصد عوارض شهرداری به آموزش و پرورش رقم کمی بود اما در سال گذشته این مبلغ به یک میلیارد و 350 میلیون تومان رسید که 60 درصد آن در مرکز استان و 40 درصد نیز در شهرستان‌ها هزینه می‌شود.
 
42 درصد شرکت کنندگان در کنکور قبول شدند
ناصری به موضوع کنکور و بررسی کارشناسی و دقیق آموزش و پرورش در این زمینه اشاره کرد و افزود: ما در بررسی این موضوع به 6 مساله برخورد کردیم که به صراحت اعلام شد، کلید کنکور دست آموزش و پرورش نیست بلکه کنکور یک عارضه‌ای است که آموزش و پرورش را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
وی پیشنهادات این مجموعه را در بهبود وضعیت کنکور تلاش برای مرزی و غیرتوسعه‌ای اعلام شدن استان اردبیل در ردیف استان‌های محروم، به تعادل رساندن گرایش دانش‌آموزان به رشته‌های مختلف تحصیلی، افزایش ظرفیت دانشگاه‌های دولتی استان و تنوع‌بخشی به رشته‌های پذیرش شده در دانشگاه‌ها به همراه کم شدن تعداد پشت کنکوری‌ها اعلام کرد.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان اردبیل اضافه کرد: با این شرایط 42 درصد شرکت کنندگان استان در کنکور سال گذشده قبول شده و امسال نیز عمده شرکت کنندگان در دانشگاه‌های دولتی پذیرش شوند.
ناصری در مورد رتبه‌بندی معلمان و افزایش حقوق و بالا بردن قدرت خرید آنها گفت: ما از طریق مختلف و به صورت غیرمستقیم به این امر کمک کردیم تا با تنوع‌بخشی به خدمات قابل ارائه به معلمان و پرداخت وام‌های متعدد و انعقاد قرارداد با بیمه‌های عمر و درمان سعی کردیم تا به نوعی قدرت خرید معلمان را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: ضریب عضویت فرهنگیان اردبیل در صندوق 92 درصد است و فرهنگیان نباید به شایعات بی‌اساس در مورد تاراج سرمایه این صندوق توجه کنند.
ناصری در مورد ورود نیرو به آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان و سهمیه امسال استان در پذیرش مهرماه تصریح کرد: 381 نفر دانشجوی جدید در این دانشگاه پذیرش خواهند شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما با پرهیز از فعالیت‌های سیاسی سعی کردیم تا همسو با سیاست‌های نظام و دولت برنامه‌های خود را به پیش ببریم و از مدیران خواسته‌ایم تا از حضور در جلسات خانگی انتخاباتی پرهیز کنند اما 20 هزار معلم استان می‌توانند مشارکت بالایی را در عرصه انتخابات و داغ کردن فضای این فعالیت سیاسی داشته باشند.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تدریس زبان آذری زبان آذری استان اردبیل زبان ترکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی

به گزارش خبرنگار مهر، علی حجرگشت پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل آموزش و پرورش استان البرز برگزار شد، یکی از مشکلات موجود را نداشتن زمین مناسب برای ساخت مدرسه دانست و گفت: از دستگاه های ملی و استانی که زمین مناسب در اختیار دارند، درخواست می کنیم در این زمینه به آموزش و پرورش کمک کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز مطرح کرد: اگر بخواهیم به حد استاندارد برسیم که به طور مثال تراکم همه کلاس های درس بین ۲۵ تا ۳۰ نفر باشد، شاید به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار کلاس درس نیاز داشته باشیم که این موضوع و یک نوبته بودن همه مدارس نگاهی مطلوب و ایده آل است و ممکن است به زودی محقق نشود.

وی افزود: اگر بخواهیم با همین شرایط دو نوبته بودن مدارس و تراکم دانش آموزی ۳۰ تا ۳۵ نفر در هر کلاس درس فعالیت کنیم، حداقل به ۳۰۰ مدرسه هدفگذاری شده نیاز داریم که تراکم بیشتری به کلاس های درس تحمیل نشود. بیشترین مشکل ما در تراکم دانش آموزی، مهاجرت و اضافه شدن سالانه هشت تا ۹ هزار دانش آموز به جمعیت دانش آموزی استان است.

آغاز مجدد توزیع شیر در مدارس ابتدایی

حجرگشت با اشاره به اینکه به دلیل مهاجرت ها، گذشته از مشکل تاریخی و کمبود در این زمینه به حدود ۳۰ تا ۴۰ مدرسه ۱۲ کلاسه نیاز است، عنوان کرد: قبل از دولت سیزدهم شاید کمتر از پنج زمین چمن ورزشی در مدارس استان وجود داشت اما اکنون تقریباً ۵۰ زمین چمن ورزشی در استان وجود دارد و تا پایان سال جاری ۲۰ زمین دیگر نیز آماده می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به اینکه این استان از نظر فضای اردوگاهی برای اردوهای دانش آموزی فقیر بوده و هست، از احیای اردوگاه شهید بهشتی کردان در دو سال اخیر خبر داد و بیان کرد: اردوگاه حضرت فاطمه الزهرا (س) ماهدشت متعلق به آموزش و پرورش تهران بود اما به دستور وزیر و با پیگیری مسوولان، ابتدای امسال به البرز واگذار شد.

وی با اشاره به توزیع شیر میان ۲۴۰ هزار نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی به میزان دو بار در هفته در خصوص سنجش نوآموزان خاطرنشان کرد: دانش آموزانی که قصد ورود به پایه اول ابتدایی را دارند، باید پیش از آغاز سال تحصیلی مورد سنجش و غربالگری کامل در حوزه های مختلف بینایی، شنوایی، اختلالات یادگیری و … قرار گیرند.

کسب ۳۵ مدال در المپیادهای کشوری

حجرگشت با اشاره به اینکه اگر دانش آموزی شرایط لازم برای ورود به مدارس عادی را نداشته باشد، در مدارس استثنایی استان پذیرش می شود، اظهار کرد: هر ساله سنجش نوآموزان در فصل تابستان انجام می شد اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت، بنا شد امسال تا پایان اردیبهشت ماه این امر که از دی ماه ۱۴۰۲ آغاز شده است، به پایان برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با بیان اینکه تاکنون سنجش نوآموزان به میزان ۸۲ درصد انجام شده است، مطرح کرد: در سال تحصیلی گذشته دانش آموز البرزی رتبه سوم رشته ریاضی را در کنکور سراسری به دست آورد، دانش آموزان این استان ۳۵ مدال در مراحل مقدماتی المپیادهای کشوری کسب کردند و ۱۲ دانش آموز به جشنواره خوارزمی راه یافتند.

وی کسب رتبه اول کشور در زمینه تئاتر درسی و نیز تعداد شرکت کنندگان در پرسش مهر ریاست جمهوری را از دیگر افتخارات این اداره کل برشمرد و بیان کرد: طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی، پذیرش دانش آموزان در دانشگاه از کنکور به دبیرستان در حال انتقال است، یعنی مدل دانش آموزان در پذیرش در کنکور تاثیرگذار است.

امتحانات پایه های دهم و یازدهم نیز نهایی است

حجرگشت توضیح داد: سال گذشته ضریب تاثیر معدل دیپلم در پذیرش دانشگاه های سراسری، ۴۰ درصد و کنکور ۶۰ درصد بود که امسال ضریب تاثیرگذاری معدل به ۵۰ درصد رسیده است. سال آینده نیز ۶۰ درصد معدل دیپلم و ۴۰ درصد کنکور در پذیرش دانشگاه تاثیر خواهد داشت و سالانه این درصد افزایش می یابد تا به ۳۰ درصد کنکور و ۷۰ درصد معدل برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم و تصحیح و اعلام نتایج آنها در کشور به شیوه جدید و به صورت عادلانه و برابر در سال گذشته بیان کرد: امسال امتحانات دانش آموزان پایه های دهم و یازدهم نیز نهایی است و معدل سه سال آخر آنها در پذیرش دانشگاه لحاظ می شود، بنابراین دانش آموزان و اولیای آنها توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند.

وی البرز را جزو استان های رده بالای کشور از نظر پوشش تحصیلی دانست و با بیان اینکه شاید البرز از لحاظ پایین بودن تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل جزو رتبه های اول تا سوم کشور باشد، افزود: به ویژه در پایه هایی مانند اول ابتدایی با مشکلی مواجه هستیم که به دلیل مهاجرت به این استان یا برعکس، آمار دریافتی از ثبت احوال با آمار موجود در جامعه مطابقت ندارد.

کاهش ۲ هزار و ۵۰۰ نفری ثبت نام دانش آموزان اتباع در البرز

حجرگشت از اجرای طرح شهید محمودوند در آموزش و پرورش با هدف جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل خبر داد و با اشاره به شناسایی حدود ۷۰ درصد این دانش آموزان عنوان کرد: در قرارگاه اجتماعی البرز نیز این موضوع مطرح و مقرر شد مدیران محلات در معرفی دانش آموزان بازمانده از تحصیل به ما کمک کنند زیرا هیچ دانش آموزی نباید به هر دلیل از تحصیل باز بماند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در رابطه با تخریب و نوسازی مدارس قدیمی توضیح داد: با توجه به اینکه دغدغه ما افزایش فضاهای آموزشی است، تخریب و نوسازی مدارسی که فعلاً قابل استفاده هستند، چیزی به سرانه این فضاها اضافه نمی کند، اما در صورتی که مدرسه ای واقعاً قابل استفاده نباشد، این امر انجام می شود اما در اولویت دوم قرار دارد.

وی در خصوص تحصیل دانش آموزان اتباع در البرز عنوان کرد: قبلاً چون سازوکار قوانین و مقررات بازتر بود، دانش آموزان اتباع بیشتری در مدارس ثبت نام می کردند اما از سال گذشته این امر قانونمند شد و باید با مجوز قانونی ثبت نام کنند. به همین دلیل برای اولین بار تعداد دانش آموزان اتباع در سال تحصیلی جاری به نسبت سال قبل ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یافت.

مدارس دولتی عادی حق دریافت مبلغی هنگام ثبت نام ندارند

حجرگشت با بیان اینکه اکنون حدود ۲۳ هزار دانش آموز اتباع در مدارس البرز مشغول تحصیل هستند که بیشترین فراوانی در شهرستان های ساوجبلاغ و چهارباغ است، اظهار کرد: حدود ۲۵ هزار نفر از معلمان مشمول قانون رتبه بندی شدند که ۱۵ هزار نفر از آنها در مرحله اول اعتراض داشتند و از این تعداد اعتراض حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر وارد بود و رتبه آنها ارتقا یافت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز از افزایش حدود ۲۶ تا ۲۷ درصدی میانگین حقوق معلمان از طریق رتبه بندی خبر داد و مطرح کرد: اختصاص سهمیه کتاب های درسی به آموزش و پرورش استان ها بر اساس آمار ثبت نام در سامانه انجام و به همان تعداد کتاب توزیع می شود. ثبت نام از اوایل اردیبهشت آغاز شده و دانش آموزان می توانند نسبت به این امر اقدام کنند.

وی تاکید کرد: مدارس دولتی عادی از نظر قانونی حق دریافت مبالغی تحت عنوان ثبت نام، شهریه و … را ندارند اما مدارس خاصی مانند سمپاد، نمونه دولتی و… قوانین خاص خود را دارند و می توانند شهریه دریافت کنند. با توجه به اینکه آموزش و پرورش نمی تواند همه نیازهای مدارس دولتی را تامین کند، اولیا در صورت تمایل می توانند مبالغی را به عنوان کمک به مدارس پرداخت کنند.

کد خبر 6093078

دیگر خبرها

  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • حدود ۳۰ درصد مدارس گناباد نیازمند بازسازی است
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • ۷۱۰ آموزگار جدید از ماه مهر تدریس را در مدارس آذربایجان‌غربی آغاز می‌کنند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم