Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه تبریز از موضع وزیر آموزش و پرورش در قبال زبان‌های محلی انتقاد و در دیداری که با مدیرکل بهزیستی استان داشت از مجموعه بهزیستی خواست در مهدکودک‌ها با کودکان به زبان مادری سخن گفته شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم ظهر امروز در دیدار با کارکنان اداره‌کل بهزیستی آذربایجان‌شرقی خواستار توجه به مهدکودک‌ها به ویژه کودکان بی‌سرپرست و دارای معلولیت شد و طی جملاتی کنایه‌آمیز ابراز داشت: هرچند در عرصه‌ی کنونی صحبت به زبان مادری در نگاه عده‌ای جرم محسوب می‌شود اما در مهدکودک‌ها متولیان امر با کودکان به زبان مادری‌شان سخن بگویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اظهارات وزیر آموزش و پرورش مبنی بر ممنوعیت آموزش به زبان محلی، توضیح داد: آقای وزیر فرموده‌اند "در برخی مناطق مشاهده شده است که به زبان محلی به دانش‌‌ آموزان آموزش داده می‌شود، این موضوع بسیار خطرناک است! زیرا بچه‌ها زبان محلی را در خانواده فرا می‌گیرند پس باید زبان رسمی کشور را در مدرسه بیاموزند؛ آموزش زبان فارسی در تمام مدارس و با هر زبان محلی که دارند خط قرمز آموزش و پرورش هست، زیرا زبان فارسی نشانه‌ای از وحدت به حساب می‌آید، متاسفانه در برخی مناطق که با زبان محلی صحبت می‌کنند در مدارس‌شان نیز با زبان محلی مورد آموزش قرار می‌گیرند که این کاملا اشتباه است! بنده دیده‌ام که بچه سوم ابتدایی به سختی می‌تواند فارسی را صحبت کند، همه شما باید بدانید آموزش به زبان فارسی برای ما اهمیت دارد".

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی در واکنش به این سخنان وزیر آموزش و پرورش متذکر شد: ما آذربایجانی‌ها، ایرانی هستیم و جزو لاینفک ایرانیم؛ به مملکت‌مان علاقه داریم و در راه ایران فداکاری و جانفشانی کرده‌ایم، خون و جان داده‌ایم اما به آذربایجان هم علاقه داریم.

وی بیان داشت: ما در حوزه استان خود صحبت می‌کنیم، عشق داریم و زبان خودمان است؛ آذربایجان در راه حفاظت از مرز و بوم میهن اسلامی ایران تنها از آذربایجان‌شرقی 10 هزار شهید داده است، مگر می‌شود ما به خاک و مملکت خود بی‌توجه باشیم؟ همانطوری که به ایران عشق و علاقه داریم به آذربایجان هم همانطور عشق و علاقه می‌ورزیم.

امام جمعه تبریز به دیدار مقام معظم رهبری با خانواده‌ شهدا و توصیه ایشان به نوه‌ی یکی از شهدای دوران جنگ تحمیلی مبنی بر آموزش همزمان زبان ترکی در کنار زبان فارسی اشاره کرد و اظهار داشت: قصد دامن زدن به مسایل قومیت‌گراها نیست اما می‌خواهیم بگوییم جناب آقای وزیر محترم آموزش و پرورش! تازه مردم انتظار دارند که در دانشگاه‌ها نیز با زبان مادری بعضی درس‌ها تدریس شوند، همانطوری که شما می‌گویید ما خط قرمز داریم، عشق و علاقه به مملکت و ایران هم خط قرمز ماست.

وی تاکید کرد: ما همانطور که پایبند آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی هستیم به زبان خود هم عشق و علاقه داریم، نقش آذربایجان در دوران مختلف برکسی پوشیده نیست و آذربایجان همواره در عرصه‌های دفاع از انقلاب، اسلام و خاک وطن پیش‌قدم بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم با بیان اینکه باید از گفتن حرف‌هایی که به دنیا و آخرت‌مان خیری ندارند پیرهیز نماییم، هشدار داد: مواظب باشیم خدای ناکرده دشمن سوء استفاده نکند، این گویش‌های محلی سرمایه‌های گرانقدر هستند.

وی در پایان افزود: البته ماهم می‌دانیم که یکی از اهداف دشمن تفرقه انداختن بین قومیت‌ها و اقوام ایرانی است، ما چرا باید بهانه بدهیم؟!

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۲۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری با حضور سعید سلیمان‌پور، دبیر جشنواره، بهرعلی محمودی رئیس گروه قرآن عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی و مدیر اجرایی جشنواره شعر رضوی، عصر دوشنبه در سالن مراسمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی برگزار شد.

بهرعلی محمودی، رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر اجرایی جشنواره شعر ترکی رضوی در این کارگاه گفت: شعرای ولایی که در مدح و وصف اهل بیت (ع) و در شان امام رضا (ع) شعر سرایی می‌کنند خادمان گمنام امام رضا و اهل بیت هستند و این اشعار است که از این شاعران به یادگار خواهد ماند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، گفت: خوشبختانه امسال تعداد اشعار ارسالی رشد چشمگیری داشته و ۵۳۶ اثر از داخل و خارج کشور به هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری ارسال شده که از این تعداد ۴۱۶ مورد از داخل و ۱۲۰ اثر از خارج کشور کشورهای ترکیه، آلمان، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان، گرجستان و عراق است.

محمودی با اشاره به اینکه جشنواره ۲۶ اردیبهشت ماه سال‌جاری در شهرستان سلماس برگزار خواهد شد، افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر خوانی در شهرستان های سلماس، چایپاره، نقده، خوی و میاندوآب و برگزاری محافل شعر در آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، تهران، قزوین و کشور ترکیه تا آخر خردادماه ۱۴۰۳ و برگزاری مراسم شعرخوانی در کشور عراق در اربعین حسینی از جمله برنامه های جنبی این جشنواره خواهد بود.

سعید سلیمان‌پور، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری رضوی نیز در این مراسم گفت: شهرستان خوی شهر فرهنگ و ادب است و این شهرستان در طول تاریخ شاعران بزرگ و بلند آوازه‌ای همچون استاد آغاسی، سید منصور دیبا، ملا مهرعلی فدوی و صدها شاعر به‌نام دیگر که در مدح و منزلت اهل بیت پیامبر اکرم (ص) شعرسرایی کرده‌اند و آثار بی‌نظیر آنها در کتاب‌ها و دل وزبان عاشقان اهل بیت جاری است را دارد.

سلیمان‌پور در ادامه با اشاره به تاثیر شعر در جامعه، گفت: همه ساله مراسم شعرخوانی که در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود امسال رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند؛ شعر یک رسانه بین‌المللی و مهمی است که اثر آن از صد موشک و پهباد هم بیشتر است و جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امروز هرکشوری که رسانه قوی داشته باشد پیروز میدان است و هر شاعری که در مدح و منزلت چهارده معصوم با اخلاص و قربت الی الله حتی یک بیت شعر بگوید در پیش ائمه اطهار جایگاه دارد و اجر و پاداش معنوی خود را خواهد گرفت.

براساس این گزارش : در ادامه مراسم تعدادی از شعرای خوی در مدح ائمه اطهار (ع) شعرخوانی کردند.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • بهترین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب که بود؟
  • روش تهیه ترشی سیر به روش سنتی آذربایجانی
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • رهبر انقلاب: در مسئله آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • تجدید میثاق وزیر آموزش و پرورش و معلمان با آرمان‌های امام راحل